De USB-kabel van een Kobo in een laptop voor het overzetten van de ePub

Voor ebooks is in Europa het meestgebruikte bestandstype ePub. Dit ebookformaat is te herkennen aan het feit dat ePub-bestanden op .epub eindigen: de zogenaamde bestandextensie. Wanneer je een ebook koopt, zul je in de meeste gevallen zo’n ePub-bestand krijgen. Deze ebooks wil je natuurlijk ook daadwerkelijk kunnen lezen. Daarom leg ik je in dit artikel uit hoe je te werk gaat om een ePub op een Kobo te zetten.

Het uiteinde van een micro-USB-kabel
Het uiteinde van een micro-USB-kabel

Benodigdheden

Voor het overzetten van ebooks van je computer naar je Kobo eReader heb je de bijgeleverde micro-USB-kabel of USB-C-kabel nodig. Dit is dezelfde kabel die je gebruikt om je Kobo op te laden. Je hebt nu alleen de adapter (het stekkertje) niet nodig. Verder heb je natuurlijk ook je eReader nodig en je computer, waar de ebooks op staan. Nu je de benodigdheden hebt, kun je aan de slag met het zetten van een ePub op je Kobo.

De ePub op je Kobo eReader zetten

  1. Steek de USB-kabel in de Kobo en steek het uiteinde daarvan die je normaal in de adapter doet in je computer;
  2. Op je Kobo druk je nu op ‘Verbinden’;
  3. Je Windows-computer zal vervolgens een melding geven dat er een apparaat is verbonden. Ga vanuit de melding naar de bijbehorende Kobo-map. Je kunt ook via Windows Verkenner naar het nu verschenen Kobo-apparaat gaan, te vinden in de linkerbalk onder ‘KOBOeReader’;
  4. Open de map waarin de ePub-boeken staan die je wilt overzetten. Sleep deze bestanden naar de KOBOeReader-map;
  5. Zijn de ebooks overgezet, rechtermuisklik dan op de Kobo in de linkerbalk van het Verkennervenster en klik op ‘Uitwerpen’. Wacht nu op een melding die zegt dat de Kobo veilig verwijderd kan worden. Zo voorkom je dat er bestanden corrupt raken;
  6. Haal de kabel uit je computer en uit je Kobo. Veel plezier met het lezen van de overgezette ePub(s)!

Zoals je ziet is het overzetten van een ePub naar een Kobo geen hogere wiskunde. Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het zo gedaan en kun je snel genieten van je nieuwe ebooks.


Benieuwd hoe je PDF’s of andere bestanden omzet naar een ePub? Volg dan dit andere artikel: Bestanden omzetten naar ePub: simpel, met Calibre!